I like this!

Hoppning stod på schemat idag och jag hade självklart Hedjas. Redan från början var han fin i traven. Travade först bommar, sen hoppade vi ett kryss, avbrott till trav och sen trava över bommarna. Gick dock inte så bra. (hahaha).
Sen blev det en linje av bommarna och krysset, två rätt uppstående sen kombination och studs. Hedjas var verkligen grymt fin och allt flöt verkligen på.
Det kändes toppen och Fredrik tyckte även att det såg bra ut, så är super glad!
Han rusade inte till hinderna som han gjort innan, antagligen för han fått mer muskler på kroppen nu denna sommar. Han är fin min lilla pojk!
Nu ikväll har jag och min syster  varit riktigt duktiga för vi har varit ute och joggat. Sen unnade vi oss muffins. Bra tänkt där systrarna Sprimont! Skönt var det och ännu skönare var duschen efteråt.
Hoppas ni antecknar nu?
Imorgon och på fredag är det studiedag. Men Lilla Lena ska ändå till skolan imorgon? (gillar man skolan eller?) Jag ska nämligen rida Hedjas. ska rida med Alice och Sparven!
Sen till Jordan efter det, och sen ska jag vila upp mig inför fredagen.
För då ska jag jobba och följa med på palmsprånget med en häst som Stephanie Holmen ska rida. Samma sak på lördag :)
Nej nu ska jag sova och jag hoppas att ni gillar mina fina ränder? :D


Clide och jag - bara för att jag saknar evelina <3

Hedjas ska flyttas

hej :)

Hemma en sväng nu och ska vidare till nästa stall.
Idag ska Hedjas flytta tillbaka til skolan och påbörja sitt andra år som skolhäst. Kommer kännas jätte konstigt att inte ha han stående i stallet här hemma.

Jag ska i alla fall lägga ihop hans saker och fixa lite innan, sen drar jag och pappa oss in till skolan för att hämta släpet och sen tillbaka till stallet för att hämta lilla Hedjas! 

Skvallerbloggar!

Jag vet nåågra!

http://ponnysanning.blogspot.com
http://swedenstyle.blogg.se
http://sanningenbakomryttarna.blogspot.com/ 
http://ponnygossip.blogg.se/
http://svenskridsport.blogspot.com/
http://rsskvaller.blogspot.com/


Dressyr

Hemma nu, så ligger just nu i soffan och tittar på dressyr. :)
Alltid trevligt!

Kommer antagligen fler inlägg snart :)

Mästerverk i paint!

ska sticka och träffa min förra klass nu, härligt!

Så ni får njuta av fina bilder gjorda av mig och Carro om att inte köra onyktra på vägen som vi gjorde i nian, väldigt snygga tycker jag i alla fall!

Bästa bilderna är gjorda i paint ;)




:)

Sticker upp till stallet nu :)

halmsäng och punka

har lagt mig nu och har tid till att blogga :)

Var ju somsagt ledare på ett miniläger och jag kan säga att det var både ansträngande och roligt!
Barnen var i åldrarna 5-10 år så det var i alla fall en intensiv första dag. Massa lek, skrik och skratt. Påkvällen när vi skulle sova kunde två barn inte sova så de fick ,efter många försök att få de att somna, följa med in till vår "box" och sova i vår fina säng av halm.
Nästa grupp som var dagen efter var äldre 9-10 ungefär. Lugnare, men de va ju också i den åldern då de tror de kan allt, är störst bäst och vackrast. Men det gick toppen ändå.

Sen när jag skulle cykla hem, tror ni inte då att min kära cykel får punka?? hahaha, fick gå en lång bit innan mamma kom ifatt mig med bilen. Vi fick då trycka in cykeln i bilen :P
 
Efter problem med cykeln och massa ungar med energi så blev klockan mycket och jag skulle upp till stallet. Skönt att bara komma dit och ta det lugnt, Sen hem och sova! Efterängtad sömn inomhus i en normal säng! Tummen upp för det:)




:)

Nu drar jag mig vidare :)

ha det bra alla!

.


Jsjumping


bilden är länkad!

Motion

Godmorgon alla pigga och sömniga :)

Ligger här i soffan med Hampe och bara myser. Försöker överväga om jag orkar gå och packa kläder och massa annat nu? Eller om jag ska fixa det senare? Ja, ni förstår mitt stora problem och dilemma.

Jag ska nämligen på ett "mini-läger" och vara ledare, så därför kommer uppdateringen vara låg tills jag kommer hem, alltså torsdag!

Ska även strax upp till stallet och rida båda ponnysarna!
- Mocka
- Fixa foder
- Vatten.

Efter allt detta ska jag alltså cykla till hököpinge, motion är bra för kroppen!


Dressyrbloggen.blogspot.com

Hittade en blogg igår som skriver om dressyrövningar och utgår ifårn utbildningskalan. Hon delar med sig av övningar, tips om hur man utför och konceptet med hela övningen.
verkligen en inspirationskälla.

om du någon dag inte vet vad du ska göra med din ponny eller häst så kan det hjälpa att kika in på denna bloggen :)

http://dressyrbloggen.blogspot.com/


Dra häst i mun?

Det är inte rätt eller snällt att dra en häst i munnen. Man ska inte göra det, men det händer hela tiden.
Många säger att de aldrig dragit en häst i munnen, är mjuk i handen bla bla bla..

- Alla har vi någon gång kommit efter i språnget - ryck i munnen
- Alla har vi någon gång varit med om en häst som sticker och gör allt för att få stopp på den - självklart är reaktionen från ryttaren att få stopp på hästen så fort som möjligt, då kan det bli ett och annat ryck i munen.
- Alla har vi nog varit med om en stegrande, bockandes häst - där kan det bli ett ryck
- Alla har vi nog ramlat av och hållt kvar i tyglarna - ryck i munnen.

Jag kan fortsätta att rada upp vad som kan ge ryck i munnen hos hästen. Men jag tror ni förstår vad jag vill få fram?

Ingen är perfekt, alla gör vi misstag och även de största ryttarna råkar dra hästen i munnen. Men det är ju inget man vill ska hända. (finns självklart de som har i avsikt att dra hästen i munnen som bestraffning).
Men alla har vi någon gång råkat dra en häst i munnen.
T.ex. när man avr liten och nybörjare, då är det en självklarhet att man rycker hästen i munnen för man vet inte vad som är lagom?

Finns många som kan säga " jag har ALDRIG ryckt en häst i munnen". Då kan alla ni vara så snälla och kommentera detta inlägg med Aldrig och berätta hur du undvikit eller undviker att råka rycka hästen i munnen?

Till er som har ryckt en häst i munnen kan ju också kommentera med "Ja, har hänt!"

Jag har självklart råka rycka hästar i munnen, jag är inte fläckfrí. Jag gör fel, misstag men jag kan inte hjälpa att man ibland kommer efter i ett språng liksom, om man trillar av. Ja ni förstår!

Ingen vill väl uppnå ett mål i att dra hästen i munnen och ge den sår i munnen? Men tyvärr uppkommer det skavsår om man drar hästen ofta i munnen och kanske tar till handen och sågar ned den så den kröker så "fint" på nacken? Ja så ruppkommer överallt, vissa häster är överkänsliga i munnen och kanske får enkelt sår i munnen. Men det är inget man vill, att hästen ska få sår..


Bild lånad från http://www.infobarrel.com



Gästbloggare aka. Monette!

Gjorde somsagt denna header& design till Lena (så hoppas ni tycker den är fin). Och Lena sa att jag gärna fick gästblogga här och det är inget jag tackar nej till.

Jag är en tjej på 14år som rider på ridskola. Och nu vet jag att ni börjar tänka "ridskola? Usch, ännu en okunnig ryttare som tror hon vet allt". Det är ju kul att ni tycker så isådanafall, men de flesta började att rida på ridskola och det är dem som fortfarande vill och kan utveckla sig som går kvar.

Alla har inte den turen att få en egen häst då& då.
Och jag skäms aldrig när jag säger att jag är en "ridskoleryttare" då jag faktiskt är stolt. Jag har ridit i tre och ett halvt år i vinter och vill fortfarande utvecklas, därför går jag kvar här.

Sen vår ridskola är nog den bästa som finns. Här är det inte bara nybörjare som går (men såklart finns det, då vi är en ridskola för ALLA) men här går också ryttare som tävlar på hög nivå och liknande.



Sen är det upp till er vad ni nu vill ha som åsikt om ridskoleryttare. Men jag kallar det fördommar, dem hade jag också innan. Då jag förr red på privatstall och hade halvfodervärd. Men att börja på en traditionell ridskola är nog det bästa jag gjort i min ridkarriär.

Tryck in på min blogg HÄR om ni vill läsa mer. Och om du också vill ha en design kan du försöka få en HÄR innan den 20 augusti!

/Monette

(Hoppas att det var okej att jag publicerade detta Lena utan att du visste att jag publicerade det just nu!).



off to go!

Nu beger jag mig av till stallet.

Uppdaterar när jag kommer hem :)

Betala för att rida din häst?

Varför ska medryttare behöva betala för att rida en annans häst?

Det klingar helt fel i mina öron - "jag betalar dig för att rida din häst som du inte har tid till"
Varför tar egentligen hästägarna betalt för att någon ska ridas deras häst?
Jag har aldrig betalt för att få rida någons häst och skulle heller aldrig fått för mig att göra det. Det var inte jag som köpte hästen i första början.

Ute på landet är det väl inte så stor "risk" att någon tar betalt, men mer in mot civilisationen så är det npg mer som tar betalt för att någon ska rida deras häst.
Det är säkert många som betalar för att få rida, deras val. Men dem som inte har möjligheten att rida på t.ex. ridskola och inte har de pengarna som behövs för att betala avgiften till ridskolan. Då är det kanske lockande att rida en annans häst och därför betalar man för att man gör allt för att få rida?
Jag vet inte, för jag har själv aldrig varit i situationen att betala för att rida en annans häst.

Ryttaren som rider en annans häst och betalar tar ju sin tid att ta sig dit, lägger energi på hästen och måste betala? Jag förstår inte. Om man nu inte bor i cykel eller gångavstånd så tillkommer det ju kostnad. Bensin eller busspengar. Sen på det att betala för att rida hästen också?

Söker man hjälp med sin häst för brist på tid så borde man kanske tänka om? Eller brist på pengar för att hålla hästen. Då tillkommer det ett problem för ägaren, han/hon kanske inte vill splittras från sin vän. Så då kan man  ju lika bra låna ut hästen tills man har en stadig ekonomi eller kanske tar sig tid att ta hand om din egen häst?

Jag tycker inte att det är fel att andra tar betalt, men i mina öron låter det helt fel.
Men det är lite utnyttjar-varnings stämpel på hästägaren.

vad tycker ni om att ta betalt för att någon ska rida ens häst?


Filmad? Fotad? Dressyrbana?

Igår var jag i stallet länge och tog det riktigt lugnt bara. Skrittade ut en timme på Jordan för han tävlade dagen innan, inte med mig utan hon som äger honom :).

Sen var det Hedjas tur. Han fick sin man ryckt så nu är hans man fin. Kronranden är klippt och svansen är fixad.
Efter det tog jag en timmes dressyrpass på honom. Han var så himla fin. Sökte sig neråt och var villig att arbeta utan att slå sig fri. Tränade på bogen in och öppna så han verkligen skulle samla sig och därefter trampa under sig. Vilket fungerade toppen. I Galoppen så slog han sig fri i vänstervarvet men det var bara att få honom att arbeta i den galoppen. Men i hägervarvet så arbetade han verkligen med ryggen och samlade sig så oerhört bra.

Han har blivit så stark i traven och går i stadig form. I högergaloppen måste han bli starkare. Men jag kan inte begära mer för han är så oerhärt fin.

Vid detta tillfället hade jag velat bli filmad och fotad, eller så skulle jag vilja befinna mig på en dressyrbana med lilla Hedjas.


önskedröm?

Jordan, fina lilla Jordan.
Han är så speciell och jag verkligen tycker om honom så otroligt mycket.
Han är alltid lika rolig att sitta på, han är en ponny man vill ha vid sin sida hela tiden.
För med honom är inget sig likt. Jag har verkligen en utmaning ungefär varje ridpass jag går igenom med honom. Men det ska ju vara roligt att rida en häst och de är det med denna ponny.

Kanske lite rörig text men jag vet hur den ska låta. Ni kan ju egentligen själva stryka över texten istället och läsa:

JAG ÄLSKAR AIR JORDAN!

önskedröm om att ha denna ponny!


underbar ponny <3

världensbästa

nu sticker jag ut med hunden och sedan upp till stallet för att rida på världensbästa pojkar! :)

Hedjas <3 Jordan

Ni ska bara se dem i dressyrarbetet :O


Clide

Hade en förstor hjälm som typ gleed ner för mina ögon hela tiden, men Clide kämpade vidare med en annan ryttare på ryggen ;)





Pay and jump

Nu får pojkarna ett kort litet sommarlov till torsdag. För jag ska upp till Bohuslän och åka båt. :)

Ni kan få titta på en video på mig och Jordan från pay and jumpen i onsdags. Så titta på nu :D
Första gången med Jordan någon annan stans. Gick bra, men alla stopp var mitt fel för jag red förjävligt. Så då valde han att stanna vilket var bra för då skärper jag till mig. Så hoppade en 80 till vilket resluterade i en felfri runda och att jag verkligen red :D


RSS 2.0